zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Mallorca

Publicerad 2017-03-01 00:21:15 i Allmänt,

9-13 september Mallis

Johan skriver: 

Efter mycket om och men så kom vi iallafall oss för att till sist boka in ett par dagar på Mallis tillsammans med Anna och Oskar. Oskars föräldrar har sedan många år ett hus där som vi kunde hyra in oss i. Huset ligger supermysigt till en bit upp i bergen i en liten by och har en balkong ett övre etage ”to die for”. 

Dagarna började fint med att nypressad apelsinjuice, fortsatte sedan i hyrbil till någon strand för att sedan avslutas med middag uppe på etaget eller vid något tillfälle på restaurang, följt av läggning av barnen och sedan kvällsnack för de vuxna som orkade (Anna gravid och rätt trött emellanåt). 

Vi minns speciellt följande;

-    Oskars stora bekymmer över att GRILLEN ÄR BORTA! Detta uppdagades ungefär 3 minuter efter ankomst till huset och tyngde Oskar under det närmaste ett och ett halvt dygnen innan en ny grill hade inhandlats och invigts. ”Vem fan slänger en grill liksom!!!”

-    Väl i bilarna satte vi av mot lite olika stränder. Oskar ville naturligtvis visa upp det bästa av ön och vi tog rygg… timme ut och timme in. Nåja, lite överdrivet kanske, men det blev långa resor. Sista dagen bestämde vi oss ändå för att kolla in den närmaste stranden Soller bara fem minuter bort – trots att Oskar mindes den som rätt sunkig. Det. Var. Ett. PARADIS! Kristallklart vatten. Fin sandstrand. Bra restauranger. Vädret på topp. Allt var HUR BRA SOM HELST! Dagens mest slitna kommentar – varför har vi inte åkt hit tidigare för!?!

-    Det visade sig att huset vi bodde i råkat bli dubbelbokat, men eftersom det finns gott om plats tänkte vi att det väl inte kan vara så farligt att dela huset med … ja, vi kan kalla dem för ”Göran och Eva”. Vi såg inte till varandra speciellt mycket, men snackade ändå lite grann på kvällarna eller då våra vägar korsades. Första intrycket var – De var trevliga prickar! Andra intrycket – Oj, vad de pratar mycket! Tredje och bestående intrycket – Herrejävlar vad de babblar på om sitt! Jag och Oskar blev sittande med dem tredje kvällen efter att Maria ”somnat ifrån” när hon skulle lägga tjejerna och Anna var ”lite trött” pga graviditeten. Efter att ha lyssnat på historier som avverkat allt från den lokala restaurangens servitris visade sig ha en moster som faktiskt spelat tvärflöjt på en festival i Spanien där de lokala vinodlarna alla är vänsterfotade och de därför kan skörda på hösten, till hur Göran sådär i förbifarten brukade avvärja ett par terroristhot per flygresa så lyckades vi till sist avsluta kvällen med ursäkter om ”en lång dag imorn också”…

Spännande utsikt över Soller.
Grymt värdpar.
Sol och bad på paradisstranden 5 minuter bort.
Nöjd familj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela