zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Puerto de Mogan

Publicerad 2015-01-23 11:04:51 i Allmänt,

Inspirerade av våra vänner har vi under två veckor hyrt bil, en sprojlans Ford Focus. Den har stått och kostat pengar i några dagar, eftersom att vi inte vågat ge oss ut på tur med en sjuk Minea, men så en dag, kändes hon bättre i form och vi rattade iväg västerut till Puerto de Mogan. 


Landskapet vi kör genom (ja, stundtals är det genom bergen via tunnlar) är bergigt med dadelpalmer och kaktusar, söder om oss ligger planterade grönområden, konstgjorda stränder och stora hotellkomplex. Slutligen hamnar vi i en pittoresk hamnby, som även benämns som lilla Venedig. Och ja med betoning på "lilla", för efter några kliv hade vi fått en god uppfattning om byns storlek och sevärdheter. Vi kan dock inte påstå att vi har sett staden, då vissa gator klättrar uppför berg, vilket inte underlättar för oss med en barnvagn tillika rymdskepp. 




Så passande då att den här lilla byn har byggts upp i anslutning till en sandig strand med lugnt Atlant-vatten och gav oss nöjet att berika oss med ytterligare en skön dag. Ska väl nämnas också att Minea efter några timmar, resolut och bestämt påtalade exakt när hon var trött på strand genom att gallskrika, varpå vi snabbt tog pick och oss pack och rullade lugnt vidare hem. Men ändå, bra dag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela