zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Så här ser ett typdygn ut här nere...

Publicerad 2015-02-14 22:54:24 i Allmänt,

00.00 - 5.00 - Tjejerna sover lite oroligt. En del mardrömmar så lite välling och nappistoppningar håller oss på tårna. Vi delar ansvaret att hoppa upp med att ta varannan natt. Troligtvis sover vi mer än vad vi tror, men en sak är säker - de spanska stengolven gör fötterna till isbitar på nolltid!

05.00 - 7.30 - Tjejerna sover rätt lugnt tills klockan ringer. Vi försöker få upp bägge för att ha dem i synk. 

7.30 - 8.15 - Vi drar oss i sängen medan tjejerna går igenom faserna; mysa med mamma och pappa, busa med mamma och pappa, leva rövare i vardagsrummet samt springa in till oss och visa upp nya troféer de lyckats nå. Efter tips från faster Lotta ligger numera alla köksstolar ner när vi går och lägger oss och förhoppningsvis har vi kommit ihåg att stänga toadörren (annars är det garanterat toapapper överallt eller så är toaborsten obegripligt intressant)

8.15 - 9.15 - Frukost med klipp på farmor och farfar; morfar, Emelie och Robert; Elin, Sofie och Moa; Maja och Edvin på paddan. Varvat med avsnitt av Pippi Långstrump. Frukosten avslutas definitivt när kusin Hilda kommer över i släptåg med Patrik eller Sandra och de möts av glädjetjut!





9.15 - 11.20 - Om vi är kvar på hotellet så vallar vi runt på tjejerna mellan lägenheterna på hotellområdet, till restaurangen, receptionen, vaksamt förbi poolerna och helst utan att de går bananas i någon rabatt längs med gångarna. Om vi istället åker till stranden så går förmiddagen åt att packa iväg oss och släppa lös tjejerna en stund på beachen. 




11.20 - 11.50 - Lunchdags för de små! 


11.50 - 14.00 - En favoritstund på dagen när tjejerna förhoppningsvis sussar sött medan vi passar på att lägga oss i solen med en bok, sova en stund eller sjunka in i telefonsurfarmode. 


14.00 - 16.00 - Hopp och lek! Helst med möjlighet till bad! Är vi på hemmaplan tar vi oss eventuellt till parken för att lufta fötterna över lite större ytor. 





16.00 - 16.30 - Middagsdax för Nova och Minea, gärna i sällskap med kusin Hilda som behöver känna lite konkurrens om maten. 

16.30 - 18.30 - Åter lek och stoj. Allt som oftast på hemmaplan. Under tiden hoppas vi på att vi får tid att peta i oss själva lite kvällskäk och inte sällan försöker vi ge varandra utrymme att hinna träna en sväng. Har de små gått fullständigt bananas i rabatterna får de också bada i badkaret. 

18.30 - 19.00 - Kvällsgröten. Tätt mellan målen såhär på kvällen. Allt som oftast behövs avledning i form av Pippi. 

19.00 - 20.00 - Nedvarvning. Sällan speciellt lätt då tjejerna har sin primetime! Vår säng är speciellt uppskattad att hoppa omkring i. 

20.00 - 21.00 - Läggning. En process som kan ta sin tid. Speciellt Minea har svårt att komma till ro, men på sistone har vi tagit den enkla vägen och lagt henne i vagnen (tack för det uppenbara tipset Sandra!) och sparat oss 45 min kamp som varken Minea eller vi uppskattar. 

21.00 - 24.00 - Tjejerna sover rätt bra och vi får tid att umgås med andra vuxna, gå till baren för att surfa eller bara softa i en soffa. De första veckorna var det riktigt trötta själar i samtliga lägenheter och inte sällan släktes lampan god tid före 21. Med tiden har vi dock anpassat oss till de enorma tidsomställningen och håller oss vakna ibland ända till midnatt!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela