zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Lost in translation?

Publicerad 2015-02-14 22:42:47 i Allmänt,

Maspalomas är känt för sin sandöken. Sanden kommer från Sahara och följer med "Kalima" över havet för att landa här. Detta ökenområde har förutom sanddyner  också blivit ett nudistparadis, speciellt uppskattad av homosexuella män som man titt som tätt möter gåendes hand i hand, i sann Ankeborgutstyrsel. Varför berättar vi då detta?

Jo, vid vårt lägenhetshotell har de senaste veckorna en av huvudägarna florerat en hel del. Han pratar med de flesta av gästerna och försäkrar sig om att alla har det bra. Extra mycket tid har han lagt på att försäkra sig om att Maria har det bra, så man börjar fundera på om han inte är på jakt efter att uppgradera sin fru till en yngre årgång... Nåväl, i ett försök att även vara trevlig och hälsa på Sandra gick det nog lite tokigt, då Sandras spanska är något begränsad och hon helt enkelt kastade ur sig de fraser hon har plockat upp efter att ha rastat runt på Hilda bland den spansktalande personalen. Fritt översatt ledde det till att konversationen föll ut ungefär såhär. 

Hotellägarn - "Hej! Hur står det till?"
Sandra - "Min pappa är en sötnos, en söt liten flicka."
Hotellägarn - "Ok...", varpå han vänder och går. 
Vi kan väl tänka oss att hotellägarn visualiserade hur Sandras pappa säkert även han är på semester på Gran Canaria, men att han tillbringar dagarna med att, iförd  enbart en ballerinakjol, hoppa runt bland sanddynerna. 

OBS! Vi vill klargöra att Sandras pappa är varken på Gran Canaria (han föredrar Teneriffa) eller hoppandes bland sanddyner. 


Andra minnesvärda citat från vår tid här. 

Maja - "Det är skönare när det inte är några föräldrar här!" (Om att hänga med Edvin i vår lägenhet)
Uno - "Allt söder om Tyskland är U-länder" (Något han tydligen står för. Som ev förklaring kan det ha att göra med den begränsade internetkapaciteten som gjorde honom frustrerad)
Edvin - "Jag älskar två tjejer. Vicky i baren och hon som säljer glass på Amadores." (Från barn och galningar får man höra sanningen...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela