zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Tidsfördriv

Publicerad 2013-01-11 16:21:00 i Allmänt,

Under de 35 dagar vi varit på resande fossingar, finns det gott om tid och lusta att prata. Och det har vi gjort. Mycket. Om vettigt. Om mindre vettigt. Om högt. Om lågt.

Om den muskulöse och förmodade rugbyspelaren och hans natursköna dam, vid frukosten. Om hur långt vi kan stretcha boendekostnaden på attraktiva Seaside Beach Resort. Om oss. Om det förgångna. Om en spännande framtid. Om Ellie Goulding låter som Macy Gray vid ett tillfälle i "Anything could happen". Om hur bra samma låt är. Om hur fördomar om ryssar till hotellgrannar tyvärr besannas. Om avskyn inför den unga, söta filippinskan som går armkrok med den bleka, satta medelåldersmannen. Om hur viktigt det är med en bra grund vid stugbygge. Om märkliga men nyfikna "Femtio nyanser av honom". Om det någonsin kommer byggas ett expresståg från Manillas flygplats. Om hav eller sjö. Om au pairer. Om nervkittlande bröllopsspex. Om ebb och flod. Om mönstrad tröja i någon situation skulle kunna göra sig med mönstrade shorts. Om vem som är mördaren i Kackerlackorna av Jo Nesbø. Om var solen står i zenit denna tid på året. Om vilken succé en kräm med både effekt av solskyddsfaktor och myggmedel skulle göra. Om varför inte Boracays tatuerare frågar oss om vi vill märka oss för livet.

Gott och kort, vi har ventilerat en del och kommer förmodligen diskutera mycket mer under dessa lata dagar.

Men. Vid ett tillfälle när Maria efter en lång stunds tystnad (och förmodligen tristess på att köra) i Campern på de Nya Zeeländska vägarna säger "Nää, nu måste vi diskutera nåt.", "Jag tycker att vi pratar om... religion.", och börjar utlägga om hur den upplysta världen nuförtiden kräver bevis för hur saker och ting fungerar, att det kanske inte var så konstigt att sådant som inte kunde förklaras men som var så essentiellt som månen, solen, vattnet, dyrkades..., och slänger en blick till passagerarsätet i hopp om att få en nick eller ett hummande, som att "jag är med", så ser Maria det kända tappade ansiktet, ett lätt bakåtlutat huvud med halvöppna ögon och en underkäke som rasat mot adamsäpplet, och efter ytterligare någon minut börjar de Zillénska snarkningarna ta vid. Religion inspirerade inte just den dagen.

Johan har dock en egen mission och förhoppning om att han skall kunna frälsa världen med... Hur man står i kö. Närmare bestämt hur man med tungt bagage på bästa sätt agerar i en snitslad tarmliknande bana till incheckningsdisken. Mina damer och herrar, låt mig presentera... Trumvirvel... Batchqueueing!!! Ni vet hur man för varje resenär som får entra en disk får möjligheten att lyfta upp sin överfyllda väska/väskor och ta ett steg framåt för att där ställa ner sin väska igen. Vänta ett par sekunder/minuter/evigheter innan det åter är dags att upprepa proceduren. Just den ovissa väntan är en del i problemet. Är det värt att ställa ned väskan eller inte? Med Batchqueueing minimerar man antalet lyft (och därmed risken för ryggskott) och det är häri hemligheten ligger. Det gäller att Våga Släppa Lucka! Istället för att slaviskt täppa till luckan framför dig, låt kön bakom dig stå stilla medan de framför gör, låt oss säga, tio lyft/flytt (detta naturligtvis beroende på avståndet till disken) innan du tar upp din väska en gång och flyttar den så att du kommer ikapp den framförvarande i kön. På detta sätt har du inte bara besparat dig själv, utan även samtliga bakom dig i kön 9 st lyft!!! Med detta förfarande är du dagens hjälte!! Hjälp till att frälsa världen!!

Frågan som naturligtvis aktualiseras är - hur många lyft är optimalt att släppa iväg framförvarande köare? Svaret är att det måste avgöras från gång till gång beroende på ett antal variabler, bland annat; köns totallängd, ditt avståndet till disken, genomsnittshastigheten i kön, ditt mod, bakomvarande köares körespekt (det är inte säkert de förstår att du frälser dem) och promillehalt. Det finns även ett matematiskt svar, men det bygger på en perfekt miljö och utan hänsyn till ett antal psykologiska parametrar som bäst bedöms av dig på plats.

Behöver vi säga att vi har och kommer ha ytterligare någon dag här med regn?

/J

/J & M

Kommentarer

Postat av: Linda Dala

Publicerad 2013-01-11 20:51:46

Haha. Ja, mycket tid för eftertanke finns på resan jorden runt. Och tid för att lära känna sin partner (och sig själv, inte minst) ännu bättre... :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela