zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Blott blått för blåögda...

Publicerad 2013-01-06 11:18:02 i Allmänt,

När vi lämnat Patrik & Sandra till deras fortsatta bröllopsresa, kunde vi inte låta bli att stanna och njuta ytterligare en gång vid Lake Pukaki med Mt Cook i horisonten.

Johan hade inför resan till Nya Zealand en bild av hur vi vandrade över gröna kullar, med blå sjöar på ena sidan och snöklädda berg på den andra, dessutom med får springandes kring benen. Tänk er en korsning mellan vyerna från Sagan om ringen där de rider fram över vidderna och en scen där de strövar fram över vidderna i Sound of music, så får ni en bild av hur drömtillvaron på Nya Zealand såg ut. Sagt och gjort, vi begav oss ut för att finna dessa gröna kullar och vi kom väldigt nära då vi svängde av vår highway och hittade upp på en höjd med milsvid utsikt till Stilla havet i öst och bergen i väst. Gissa om utsikten var storslagen. Och dessutom fanns det gått om får! Tyvärr är de rätt skygga och när vi klampade in i hagen stirrar de förskräckt på oss och kraxar fram något slags målbrottsliknande läte, innan de ger sig iväg åt motsatt sida av hagen. Nåja, väldigt nära fullständig uppfyllelse av den drömmen!

Precis som vi, har lupinerna fäst sig mycket vid landet. De håller sig gärna i flock och tycker om att skifta ett stort, torrt, gult fält till levande, blått, lila, vitt.

Gillar't!

/J & M

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela