zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Valar, delfiner och fågelbajs...

Publicerad 2012-12-23 08:11:35 i Allmänt,

Efter några skopor tålamods väntetid val-de den ca 20 m långa och ca 50 ton tunga valen att hämta andan över havsytan. Minuterna innan var sällskapet på båten tysta av förväntan, då blev det tyst av beundran. Att se Kaskeloten i verkligheten fick oss att känna litenhet inför naturen. Under ca 5-10 minuter fyller giganten på med syre och passar på att göra det klassiska "sprutet" från huvudet (som för övrigt består av ca 1/3 av totala kroppen). Därefter dyker valen ner igen, vilket är enda tillfället till att få se dess gigantiska stjärtfena plaska i havsytan - häftigt!

Det engelska namnet är Sperm Whale, vilket uppkom pga ett missförstånd.

På turen tillbaka surfade vi in i ett stim av delfiner. Delfinerna bjöd på en riktigt lekfull uppvisning, det var som att de ville bräcka varandra om vem som kunde göra det coolaste hoppet framför vår båt. Genom strategiska val och en smula osvenskhet, lyckades vi skaffa oss riktigt bra möjligheter till att fånga några schyssta hopp på kameralinsen.

Nåväl, med hopp om fortsatt "jakt"-lycka, åkte vi vidare till ett känt område för sälskådning. Väl på plats, kunde vi endast se några trötta sälkroppar långt ute på en udde. När vi just konstaterat, "Nää, vi skiter i det här.", så är det just vad en fiskmås valde att göra i Marias huvud. Oförglömligt, något åt det hånfulla hållet, skrattade Johan obekymrat.

Innan vi i Campervanen fortsatte norrut på sydön, tog vi chansen att smaka Fish n chips, som Pete och Kathy (paret från NZ på Inkatouren) starkt rekommenderat med kommentaren "Aaaaaawsome". Vi kan konstatera att paret är trevligare än vad det smakade.

/M & J

Kommentarer

Postat av: Anna-Lena

Publicerad 2012-12-23 10:49:19

Vilka härliga bilder ni har tagit. Jag älskar delfiner. Skulle också säga att det betyder tur när en fågel skiter på en ;)
God Jul och Gott Nytt År på er!!

Svar: Haha, vilken tur att jag kommer få tur då! ;-) Kul att du är inne och kikar på vad vi pysslar med. God jul och Gott Nytt år, önskar vi dig! /Maria
Maria Zillén

Postat av: Petra

Publicerad 2012-12-23 18:47:41

Nu har jag läst hela er blogg, så mycket ni upplever! Vi firar julen hos Alfs syster i USA. Sköt om er och ha en skön och mysig julhelg. Kram till er!

Svar: Ja, det blir förhoppningsvis en hel del till dessutom! Nu firar vi jul, men jag får säga att det känns vääääldigt konstigt och annorlunda utan "riktig" julmat från våra respektive föräldrar. Hoppas ni får en alldeles utomoredentlugt härlig jul!!! Hälsa alla!/J & M
Maria Zillén

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela