zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

På väg söderut

Publicerad 2012-12-27 05:37:29 i Allmänt,

Lämnar norra delen och cruisar (upp och) ner söderut till betydligt "rockigare" västkusten. Johan har dessutom lyckats ratta in en rockkanal på radion med låtar från bl.a. Foo Fighters, Queens of the Stoneage och Pearl Jam, vilket spär på hela västkustens image ett riff.

Första stoppet. De omtalade. Uppsnackade. På måste-göra-listan. Och med citat som "Lämna inte NZ förrän du har gjort detta!" - Pannkaksbergen. Kanske med tanke på upptrappningen och för att vi är gotlänningar, men vi blev måttligt imponerade av de i någon mån raukinspirerade bergen. Jo, det var häftigt att se men okej nu har vi sett dem.

I övrigt är det mäktigt att se hur landskapet förändras efter några mil. Från jättekullar, torrt och varmt till spetsiga berg, fuktigt och lägre temperaturer. Otaliga creeks med klarblått porlande vatten, som gör sig snyggt till de snöklädda topparna i horisonten. Creeken måste ha en väldigt kär plats hos Kiwisarna, eftersom varenda en dessutom är döpt.

Från att ha gått lite galet till att nu stämt av budgeten, inser vi att vi får hålla igen lite. Morgondagens besök vid glaciärerna Franz Josef och Fox, blir utan helikopterhjälp och guide. Vi satsar istället på att själva vandra några av de leder som finns utmärkta. Vi har även bestämt oss för att skippa de avgiftsbelagda campingplatserna för andra natten i rad. Småpengar i sammanhanget kanske, men vår "camper" ska få bekänna färg (den är inte gratis per natt trots allt).

Rock on...

/J & M

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela