zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Milford Sound

Publicerad 2012-12-30 02:54:25 i Allmänt,

"Ta med sandflugemedel och regnkläder" - två insiktsfulla råd som underlättar en vistelse i den lilla orten Milford Sound... eller ort är inte rätt beskrivning, snarare kajplats och parkering.

"The Milford wave" är det som på håll kan missuppfattas som en hälsning, men som i själva verket är ett konstant viftande för att hålla sandflugorna borta. Lyckligtvis för de som bor här finns det något som håller sandflugorna borta - Regn. Och igår regnade det katter och hundar konstant, eller som man säger i Peru, "lamor och alpacas". I den lilla mån vi kunde spana in landskapet (pga tät dimma) var det beundransvärt, nästintill lite instängt och läskigt. Vi befinner oss alltså mitt i naturreservatet, fjordlandet, vilket betyder att vi omges av branta mörka berg med vattenfall som dundrar ner. Det tunga regnet i kombination med ilande blåst förstärker hela skumma miljön.

Att vakna upp idag och mötas av vattenfall från bergssidorna i alla riktningar var läckert! Lyckligtvis, har det idag, spruckit upp en gnutta, vilket gjorde vår båttur på fjorden betydligt mer värd slantarna. De svaga konturerna av berg trädde fram och på sina håll stupar rakt ner i fjorden. Här finns bland annat Mitre Peak, världens högsta berg stupandes rakt ner i Tasmanska havet.

Eftersom våra försök till soldans inte gett resultat, lämnar vi nu regnhålet och skrålar istället inom Camperns väggar på väg till Queenstown. Apropå skrål, så har vi uppmärksammat att Svedala levererar musikmässigt här i utlandet. Under resan har vi, inte bara en gång, lyssnat till flera svenska artister/grupper på bilradion och på klubbar. Eagle Eye Cherry, Roxette, First Aid Kit, ABBA, Avici och SHM, har stått för underhållningen. Inte annat än att man blir stolt (även om vi nog inte riktigt förstått HUR stora ABBA verkligen var).

/M & J

Kommentarer

Postat av: Linda Dala

Publicerad 2012-12-30 11:05:59

Läser er blogg med ett stort leende på läpparna! :-) Kan inte minnas några sandflugor, men i övrigt nickar jag igenkännande åt både underhållande text och vackra bilder. Ni verkar ha det toppen! Fortsatt fantastisk resa och Gott Nytt År!

Svar: Det kanske är som med alla som gjort lumpen. Man minns det som var kul och bra och inte det hur det var att gräva ett hål och sedan fylla igen det igen? ;)Om det inte vore för dessa sandflugor så kan detta vara paradiset! Eller iaf ett av dom ;)
/J o M
Maria Zillén

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela