zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Lima - På guidad tur...

Publicerad 2012-12-11 05:33:00 i Allmänt,

- Love parque är en plats där peruanerna varje alla hjärtans dag har sk massivt bröllop. Med det menas inte ett enormt och påkostat bröllop utan att man samlas många par ca 50-100 st och gifter sig samtidigt. Enligt rykten skaffar man barn först och ser till att bli kär sen.

- I Peru får man körkort genom att köra upp i ett tomt parkeringshus. Där startar man bilen, åker ett varv i en rondell och sedan parkerar man igen - klart! Sen är trafiken därefter också...

- Chilenarna är för Peruanerna som Norrmännen är för oss svenskar.

- Här i Peru använder man gärna Walkie talkie funktionen på mobiltelefonen för att kapa kostnad.

- Lima har vuxit från 1 miljon till 9 miljoner på 50 år, snabbare tillväxt än mördarsniglar?

- Det finns tåg i stan som rullar på 22 km räls, dessvärre tog det hela 22 år att bygga den förhållandevis korta sträckan, vilket beskriver färdsättets svaga funktion i stan.

- Fortfarande råder politisk oro i landet och ca 70 % av befolkningen är fattiga och ca 12 % är extremt fattiga (lever på mindre än 2 dollar/dag).

- En av stadens stora turistattraktioner är en gammal kyrka med en gigantisk källare, som tidigare användes som begravningsplats. Trots den något läskiga känslan av att vistas med otaliga döingar, så tar vi guiden på orden att det borde vara betydligt farligare att omges av levande människor.

/M & J

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela