zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

In transit

Publicerad 2012-12-18 20:21:00 i Allmänt,

I morse lämnade vi Cusco och är nu åter i Lima över dagen. I natt flyger vi vidare mot Santiago (Chile) där vi också har en heldag innan vi framåt midnatt sätter oss på planet till Aukland (13 härliga timmar!!). Vi landar halv fem på morgonen och flyger sedan vidare till Christchurch där vår lilla husbil väntar.

Natten som gick var alltså vår sista i ordentlig säng på väldigt länge. Vi har nu två nätter på flygplan, så det är bara att räkna med fötter stora som fotbollar när vi kommer fram. Vi räknade lite grovt och det blir närmare 40 timmar på väg innan vi är på plats i NZ. Troligtvis aningens trötta. Vi är väldigt nöjda med att ha kunnat checka in bagaget hela vägen vilket underlättar våra dagar en hel del. Nu håller vi bara tummarna för att det kommer fram också.

I Lima gör vi inga större ansatser utan dagen går åt "häng" på café för att planera Santiago. Just nu lutar det åt en djupdykning i Pinochets påverkan på landets utveckling, samt ett besök på någon sorts glassbar som ska få Visby och Noras varianter att blekna i jämförelse. Vi får väl se! ;)

Vi har också hunnit bevittna en demonstration där kvinnor som fått sina gatuförsäljningstillstånd indragna uttryckt sitt missnöje med borgmästaren. Man kan väl ändå säga att de flesta runtomkring tog det hela med ro. Vaktavlösningen på palatset precis bredvid drog mer uppmärksamhet, kanske för att blåsorkestern gjorde än mer liv ifrån sig.

/J & M

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela