zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

In Kiwiland - Christchurch och Hanmer Springs

Publicerad 2012-12-22 05:02:00 i Allmänt,

Den långa flygningen mellan Santiago och Auckland gick över förväntan, av de ca 14 timmar som vi satt i planet, lyckades vi bägge två sova minst 11 av dessa. Kanske inte i Törnrosa-klass, men ändå... Snurrigt med timmar/dagar, men vi borde numera i alla fall ha tagit ledningen mot Sverige, på bekostnad av att ha tappat 20 december.

Vi har uppgraderat oss. Från tält högt uppe i Anderna till en sk Campervan i Sagan om Ringens landskap, från sovsäck till sängkläder. Ytterligare en skillnad är att vi har en motor som bär oss fram istället för små peruaner, och så är det vänstertrafik.

Hanmer Springs är känt för sina varma källor. Vi tyckte gott vi kunde unna oss ett dopp i dessa efter flera dagars resande. Något förvånade blev vi när det visade sig att varmvattnet kanaliserats in i modernt kaklade utomhuspooler. Det enda som avslöjade naturens inblandning var en lukt av ägg som svepte förbi med jämna mellanrum.

Så här långt, verkar livet på NZ vara enkelt och i anda av "No worries". Kranvattnet är drickbart, det är okej att spola ner toapapper i toan, det finns oändligt med information och oändligt med skojiga aktiviteter att göra. Dock är vi älskade av parasiter i form av myggor och småflugor. De letar sig fram till våra bleka, varma kroppar med stor frenesi. Dessutom har vi inte kommit underfund med om NZ stavas, Nya Zeeland eller Nya Zealand, vet ni?

/M & J

Kommentarer

Postat av: Anna L

Publicerad 2012-12-22 15:11:28

Åh älskade kiwi-land! För åtta år sedan firade jag jul i Paihia, jag hoppas ni får lika härlig jul som vi hade!
Kram Anna

Svar: Vad kul! Det är säkert inte särskilt mycket alls som är ändrat sedan 8 år tillbaka. Alla är supertrevliga och hjälper oss i all kiwi-anda.
Hoppas att du blir väl omhändertagen hemma på ön!

Tänker på dig,

Kramar Maria & Johan
Maria Zillén

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela