zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

Fångat dagen

Publicerad 2012-12-29 03:04:28 i Allmänt,

Wanaka, är namnet på en liten ort som ligger inbjudande vid sjön... Vintertid kan byn erbjuda bra skidåkning och snowboarding. Sommartid, typ nu, fick vi After Work-känsla och Semesterstämning. Efter dagens dos av kaffe (och en överraskning, se bild), strollade vi ner till en liten park framför vattnet, njöt av solnedgången och nyfiket studerade folk...och hundar. Roligast var att se två små hundar (någon sorts terrier) som tyckte det var en god idé att jaga efter änder. Just den här anden ifråga tog det hela med godan ro vaggade ner i vattnet och lät hundarna följa efter. Och det gjorde dom. I flera hundra meter simmade de efter anden som lugnt paddlade vidare utmed stranden innan de försvann utom synhåll. Såvitt vi vet simmar hundarna fortfarande efter...

Cricket. Vad är reglerna eg? Finns det på riktigt ett så stort publikunderlag?

Natten spenderade vi på en liten avtagsväg mellan Wanaka och Queenstown. Medan mörkret la sig kring vår camper skrämde vi upp varandra med diverse spökhistorier och senaste nyheterna om diverse galningar. Ett alldeles utmärkt sätt att se till att sömnen blir katastrofalt dålig (nejdå).
En reflektion är snarare att när vi lever som kringflackande tonåringar så antar vi även tonåringens sovvanor. Ca 10 timmar/natt och därtill någon liten nap under dagen, i bilen, på stranden eller på en bergstopp.

/J & M

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-12-31 07:06:38

Jag vet, vi sover också minst 10 timmar per natt! Jag kan inte fatta att jag sover så bra. Hemma har jag svårt att sova, men här, som en klubbad säl. På tal om sälar, ni såg väl alla sälarna i kaikoura? Herregud vad sälar. Pat vart hel till sig och ville simma med dem, men nån måtta får det va. Nu ska vi rulla in till christcurch och se hur nyåret firas där. Ha det fint så ses vi nog snart!

Svar: Inte så mycket sälar faktiskt. Mest delfiner... Jaha, låt honom simma om han blir glad och lugn av det;)Hoppas Christchurch behandlade er väl vid övergången från 12 till 13?!
Syns snart!
/J
Maria Zillén

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela