zillen.blogg.se

Sladda gärna in här om du är nyfiken på att följa oss på vår minipension mitt Häng på vettvi! /Herr, fru & kids Zillén

A walk in the park

Publicerad 2012-12-27 04:39:51 i Allmänt,

Kiwi-landet fick ett tacksamt uppsving i samband med lanseringen av Sagan om Ringen. Scenerna är inspelade på bägge öar och på många platser på dessa. Vissa av filmmiljöerna är från naturreservatet Abel Tasman National Park, som består av gröna jättekullar med guldiga stränder och turkosblått hav vid kullarnas kustlinje.

Här bestämde vi oss för att gå på hajk, eller som Kiwisarna benämner "Tramping", dvs att ge sig ut och trampa.

Sagt och gjort, satte vi av i en redig fart. Vi ville se om vi kunde slå tiderna, som var beräknade och presenterade till olika viewpoints...till dess att vi kom på (och blev trötta...) att det faktiskt inte handlade om någon tävling och att vi har semester och hur mycket tid som helst (nästan i alla fall). ;-)

Efter nästan två timmars trampande, hittade vi ner till en av guldstränderna för ett behövligt svalkande dopp. I en alltför bekväm position snusade vi gott på varsin mörkblå handduk. Och vaknade sedan för att diskutera om vi ser samma blå färg på himmelen, eller om blå för Maria är röd för Johan, men som Johan lärt sig är blå. Och om Johans blå egentligen är det som Maria tycker är grön. Hur beskrivs en färg utan att liknas vid färger?

Skönt att, om än för bara några minuter, leva i total bekymmerslös vetskap.

/M & J

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela